DNS kanal

desc

Poštovane kolege!

Portal Društva neurologa Srbije postoji više od dve godine i predstavlja jedan od alata informisanja Društva. Do sada smo pratili relevantne događaje i arhivirali publikacije, predavanja u pisanom elektronskom obliku, kako bi bila dostupna neurolozima i lekarima na specijalizaciji iz neurologije.

Godina 2014. donela je promene u našem radu. Video zapisi. Pored redovnih aktivnosti redakcije DNS portala, stekli su se uslovi za beleženje predavanja i kongresa video zapisom. Video materijal se, zatim, obrađuje u post produkciji i optimizuje za internet.

Da bi video materijal bio dostupan svima i svugde, otvorili smo YouTube kanal – Društvo neurologa Srbije. Do sada je arhivirano preko 30 gb video-predavanja i tu praksu nastavljamo. Pozivamo Vas da kanal dodate na svoje liste praćenja (subscribe), a mi ćemo Vas obveštavati o najnovijim aktivnostima. Svoje komentare i sugestije uvek možete ostaviti ispod videa koji trenutno gledate.

DNS kanal ima mogućnost i video prenosa uživo (live strem). Očekujemo da će naredna dešavanja, u čijoj organizaciji DNS bude učestvovao, imati mogućnost prenosa u realnom vremenu.

desc

Sadržaj video kanala

Materijal je razvrstan u četiri PLAYLISTE - "Simpozijum", "Škola", "Kongres", "Prikaz neurološkog nalaza"

desc

Vaš materijal

Ako imate video materijal koji smatrate edukativnim ili informativnim za neurologe, a želite da se postavi na DNS kanal, kontaktirajte nas putem maila na edukacija@drustvoneurologasrbije.org

Uz materijal potrebno je poslati i određene informacije:
Naslov: Upisati tačan naziv materijala koji će biti prikazan i vidljiv gledaocima.
Opis: Opis video materijala, po kojem gledalac može da sazna više o radnji.
Tagovi: Reči koje mogu biti povezane sa materijalom, a olakšavaju pretragu.
Vreme: Zadato vreme za prikaz materijala (npr. Petak , 7.februar 2014 u 1400h), vodite računa da obimnijem materijalu treba vremena da se podigne na server i obradi na YOUTUBE.
Slika: Ako postoji potreba da se u listi prikaza pojavi određena slika kao naslovna, dostavite sliku u .jpg ili .png formatu, idealno u 16:9 rezoluciji.

Naravno, navedene informacije su opcione, služe da ubrzaju proces obrade. Svim sadašnjim i budućim saradnicima se zahvaljujemo.

Aktuelno

DMNS Video predavanja

Video predavanjima možete pristupiti uz autorizaciju DMNS.

VIDEO PREDAVANJA

NAPOMENA: Video predavanja su namenjena stručnoj javnosti i koriste se isključivo u informativne svrhe i radi edukacije. Nije dozvoljeno kopiranje, umnožavanje bilo koje vrste kao i deljenje linkova (web adrese predavanja) sa trećim licem ili javno publikovanje bilo kog dela video prikaza ili informacija iz istog.

Oni koji su ranije slušali predavanja moći će pristupiti stručnom sadržaju uz pomoć starih šifri, pored toga aktuelno je definisana i univerzalna šifra. Na taj način svi zainteresvani mogu doći do stručnog materijala.
Ulaskom na video stranu, postavljene su playliste škola iz kojih se dalje pristupa materijalu na Youtube-u.

DNS + YouTube

Izdvojili smo, trenutno, aktuelan materijal...

Kongres - playlista

desc

"Parkinsonova bolest - od transmitera do proteina"
Akademik Vladimir S. Kostić

Škola - playlista

desc

"Venski infarkti"
Asist. dr Milija Mijajlović

Simpozijum - playlista

desc

"Hronična inflamatorna demijelinizaciona polineuropatija"
Asist. dr Ivana Basta

Nalaz - playlista

desc

"Iskustvo sa intrakranijalnom hipotenzijom"